ZOO VAN ANTWERPEN VERWELKOMT 2 ZWEEDSE CHIMPANSEES

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 11:11

ZOO verwelkomt twee Zweedse chimpansees, Mia en Marit

Leuk nieuws uit de ZOO: de Zweedse chimpansees Mia en Marit,  jongedames van 12 en 14 jaar oud,

komen de groep van tien chimpansees in de Mensapenvallei verrijken. Dat gebeurt in het kader van een Europees kweekprogramma voor chimpansees. 

 

Met de introductie van Mia en Marit zal de groep aanzienlijk verjongen. Curator Sarah bevestigt: “Ook in de natuur zijn in een chimpanseegroep alle leeftijdsklassen vertegenwoordigd. De dynamiek die hun komst zal geven, zal de ganse groep verrijken en hun welzijn nog verbeteren.”

 

 

Mia en Marit komen uit de Zweedse Kolmarden Zoo. “De twee vrouwtjes werden vruchtbaar en verlaten dan, net zoals in de natuur, hun geboortegroep om aan te sluiten bij een andere groep om zich daar voort te planten. Mia en Marit zijn van karakter niet uitgesproken dominant, wat hen een mooie plaats in onze groep kan geven. Toch blijft het onvoorspelbaar hoe dieren op elkaar reageren.” Hun Zweedse verzorger begeleidde de chimpansees op hun reis en blijft de eerste dagen in Antwerpen om zowel de dieren als de verzorgers te steunen en te helpen om elkaar beter te leren kennen.

 

Kleine chimpansees

 

Eind vorig jaar kreeg de Antwerpse chimpanseegroep van vijf mannen en twee vrouwen al het gezelschap van drie vrouwen. Zo verbeterde de geslachtsratio en de groepsgrootte. De introductie nam één maand in beslag en was heel succesvol. De groep is meer in evenwicht en bij de mannen profileerde zich een duidelijke baas: Arnold. Mia en Marit zullen in de ZOO deelnemen aan een Europees kweekprogramma. “Na een succesvolle introductie zal er nog wat tijd overgaan tot Mia en Marit helemaal gesetteld zijn. Hopelijk kunnen we daarna beginnen dromen van kleine chimpanseetjes!”

 

 

Bron : HLN 

 

www.heplus-tv.com

www.heplus-tv.eu 

www.facebook.com/tvheplus 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.