WILLY SOMMERS TEST POSSITIEF OP CORONA

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 10:58

"Alles gedaan om het te voorkomen, en dan tóch": coronavirus treft risicopatiënt Willy Sommers (68), en ook Tanja Dexters test positief .

Met zijn 68 lentes en hartproblemen behoort hij tot de risicogroep, en dus deed Willy Sommers álles om corona te voorkomen. Toch testte hij gisteren positief. "Ik ben zó geschrokken", reageert hij. "Gelukkig had ik enkel wat spierpijn, hopelijk blijft dat zo." De zanger zit nu met zijn gezin twee weken thuis in quarantaine. Ook Tanja Dexters (43) testte positief op corona. Ze wordt morgen op de rechtbank verwacht, maar zal - na eerder uitstel van de zaak - ook nu niet opdagen. “Maar het is dus niet zo dat ik er vanonder wil muizen." 

 

Na wat gehoest werden zijn vrouw Cindy (43) en zoon Luka (14) vorige week al getest op corona, met een negatief resultaat voor beiden tot gevolg. Maar Willy Sommers zelf had minder geluk. "Het voorbije weekend kreeg ik wat spierpijn, ik voelde mij grieperig. Maar met een Dafalgan was ik nadien weer even beter", vertelt de zanger. Tot hij dinsdag tijdens zijn revalidatieoefeningen in het ziekenhuis - die doet Willy sinds zijn hartoperatie eind januari - flauwviel. "Gelukkig wás ik al in het ziekenhuis. De kinesist en arts dachten dat er weer iets mis was met mijn hart", doet hij zijn verhaal. "Ze hebben mij meteen op mijn rug gelegd, met mijn voeten omhoog voor een goede doorbloeding. Ik kreeg een kamer toegewezen en er werd een cardiogram genomen, een bloedafname gedaan én een coronatest." Van die eerste onderzoeken bleek het verdict meteen geruststellend: zowel het hart als het bloed was oké, dus Willy mocht weer naar huis.

 

 

Niet kiplekker, maar oké

Op de coronatest was het wachten tot gisterochtend, en die bleek positief. "Zó geschrokken dat ik was. Ik had dat totaal niet verwacht, want ik ben de afgelopen maanden erg voorzichtig geweest. Ik heb alle maatregelen strikt nageleefd, net omdat ik als risicopatiënt zo bang was voor het virus. Bij de weinige optredens die ik nog mocht doen - het laatste was op 18 oktober - bleef ik zo ver mogelijk weg van de fans. Ik deed geen signeersessies, geen foto's en droeg mijn mondmasker, ontsmette mijn handen continu, zelfs het stuur van mijn auto. En dan tóch... Ik heb géén idee waar of hoe ik dit virus heb opgelopen."

Het hele gezin Sommers zit sinds gisteren thuis in quarantaine. Dochter Luna (18), die sinds vorige maand aan de universiteit in Gent criminologie studeert, werd door Cindy meteen weggehaald op kot. "Geen van hen werd getest, ze moeten gewoon thuisblijven, net als ik", aldus Willy. Hij voelt zich best goed, zegt hij. "Die spierpijn is zelfs al weg. Ik moet niet hoesten, heb geen moeite met ademhalen. Ik proef en ruik nog alles. Niet dat ik me kiplekker voel, maar zeker ook niet slecht. Ik moet wat rusten en hopen dat het niet escaleert. Gelukkig kan ik hier thuis nog wat aan mijn nieuw nummer werken, want de hele dag in de zetel liggen, is een straf voor mij. (lachje)"

Steunberichtjes

Intussen worden Willy en zijn gezin overstelpt met steunberichtjes van familie en vrienden. "Om boodschappen te doen, bijvoorbeeld, want Cindy mag nu ook niet naar de winkel", zegt hij. "Als we hier goed doorkomen, zien we deze twee weken maar als een mooie qualitytime met het gezin. Je denkt altijd van 'mij kan het niet overkomen' en je ziet nu wel. Je aan de regels houden is belangrijker dan ooit."

 

Bron : HLN 

 

www.heplus-tv.com

www.heplus-tv.eu 

www.facebook.com/tvheplus 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.