CORONATIJD BIJ FAMILIE VTM OOK GEDAAN BINNENKORT

Gepubliceerd op 22 mei 2020 om 13:23

Half maart beslisten zowel de makers van de Eén-soap Thuis als VTM-soap Familie om de opnames van nieuwe afleveringen stop te zetten. Op een tv-set anderhalve meter afstand bewaren is namelijk geen evidentie. Maar toch worden na Thuis ook bij Familie de opnames hervat.

Vanaf 2 juni zullen de vaste acteurs daarom weer ruziën, kussen en knuffelen zoals voordien. “Veel soapkoppels worden door onze kijkers aanzien als echte geliefden, en dat gevoel willen we behouden”, zegt creative producer Wim Feyaerts in Het laatste nieuws. “Intimiteit hoort daarbij, maar door corona kon dat niet meer.”

Daarom wordt een ‘circle of trust’ in het leven geroepen. Enkele acteurs die in de reeks een koppel vormen breiden hun bubbel, bestaande uit hun gezinsleden en maximaal vier andere mensen, uit met een collega-acteur. “Daardoor lossen we dat probleem op. Niet alleen als personages beloven ze elkaar trouw, maar dus ook naast de set. Alle acteurs aan wie we dat voorstel deden, zagen dat zitten. Zo kunnen zij dus met fysiek contact spelen.” Acteurs die niet in elkaars bubbel zitten, houden wel anderhalve meter afstand op de set.

Viroloog Marc Van Ranst gaf zijn goedkeuring voor die manier van werken. “Ook de fictiesector zoekt creatieve oplossingen om veilig te kunnen werken. Als de ‘Familie’-acteurs in overleg met hun gezinnen elkaar opnemen in hun bubbel, dan worden ze nog een beetje meer familie.”

Bron : HLN 

 

info@horeca-entertainmentplus.com


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.